Селектирани услуги за нашите клиенти

Свържете се директно с представители на организациите за услуги, които могат да са Ви необходими при грижите за възрастен човек:

1. Специализиран медицински транспорт в страната и чужбина

При необходимост от транспорт в гр. София, страната или чужбина на лежащо болни МЕДИКТРАНС БГ ЕООД ще Ви осигури пренос от легло до легло с линейка и специализирано оборудване. Цената за гр. София е 50 лв. Заявете услугата чрез нас или на тел. 0887 294 192.

2. Медицински център Стимул - цялостно обгрижване на пациенти, нуждаещи се от психиатрично лечение или консултиране

При необходимост от консултации за възрастни хора с деменции или променено поведение, можете да се свържете по тел. 0884 588 677

3. Рентгенови снимки в дома на клиента. Тел. 0896759255 и 0888445261

4. Тук можете да разгледате различни варианти за адаптиране на жилището. За съжаление една от най-често срещаните неблагоприятни вериги от лоши събития е: проблеми с вестибуларния апарат, падане, счупване на крайник, залежаване в болница, залежаване вкъщи и т.н. Корекцията на праговете у дома е превантивно действие, което спестява счупени крайници.

5. Примерно третиране на декубитални рани в домашни условия:

* Промивка на раната с разтвор от смрадлика (по-добре е, отколкото с риванол или друго почистващо средство - отива 1-н пакет смрадлика, който струва около 90 ст. - на опаковката пише подробно как се прави отварата)

* Ако раничките са по-дълбоки, например на петите, може да се накиснат краката в разтвора от смрадлика за 10-15 мин.

* Подсушава се около раните и по ръбчетата и кожата извън самата рана се намазва Судокрем - голямата кутийка струва около 6 и нещо лв.

* Смесват се Интрасайт гел (струва 11 и нещо лв.); Непролизин (крем, който може да се купи от БАН и струва около 9-12 лв. - малко трудно се намира адресът, Институт по Органична химия към БАН се намира близо до линията на трамвай Nо. 20, спирка "кв. Гео Милев", която е третата спирка след сп."Зала Универсиада" в посока Аерогара. Моля, търсете блок Nо. 9 от сградите на БАН, стая №3 сътр. Пл.Христов, или проф.П.Недков, тел: 96-06-174; 96-06-192 в интервала от 9 до 17 часа. В извънработно време можете да намерите препаратите и на портиерната. Сградата е 5-етажна, светло жълта, и е опасана с четири непрекъснати бели балкона на четири от етажите.) и стрити на прах 2-ве хапчета Трихомонацид - получава се като кашичка и може да се прибави малко от разтвора от смрадлика, за да стане по-хомогенно

* Покрива се с незалепващи марли Зетувит Е - много трудно се намират и струват евтино - по 60-70 ст едната -, например в една денонощна аптека близо до Пирогов - на ул. "Иречек" 7

* Компресът се фиксира с Омнификс лепенки

Тук можете да прочетете информация, която ще Ви бъде полезна:

Осигуряване на достъпна среда в жилището на възрастни и болни хора

Лекуват отворени язви само с превръзка

Чернодробно-панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия, онкохирургия на стомаха и дебелото черво

Основен пакет от дейности, заплащани от НЗОК (за които лекарите нямат право да изискват друго заплащане, освен потребителска такса)

Център за лечение на хронични рани към ДКЦ "Пирогов"

Стоян Ставру: Притежаваме ли телата си?

„Във водовъртежа на илюзиите” е забавен и поучителен разказ за шестте години, прекарани от българка, пенсионирана като Директор на училище, в грижа за възрастни хора в Англия и Америка. Книгата е за всеки, който иска да работи като асистент на възрастни хора. Цена 15 лв. Можете да поръчате на info@trainsoftbg.com