Селектирани услуги за нашите клиенти

Представяме Ви услуги, които допълват спектъра на домашния патронаж и могат да облекчат ежедневието Ви. Можете да ги заявите чрез нас или да се свържете директно с представители на организациите. Ние сме разгледали предлаганите услуги на пазара, направили сме сравнение и сме избрали да си сътрудничим с представените организации.

1. Специализиран медицински транспорт в страната и чужбина

При необходимост от транспорт в гр. София, страната или чужбина на лежащо болни МЕДИКТРАНС БГ ЕООД ще Ви осигури пренос от легло до легло с линейка и специализирано оборудване. Цената за гр. София е 50 лв. Заявете услугата чрез нас или на тел. 0887 294 192.

2. Медицински център Стимул - цялостно обгрижване на пациенти, нуждаещи се от психиатрично лечение или консултиране

При необходимост от консултации за възрастни хора с деменции или променено поведение, можете да се свържете по тел. 0884 588 677

3. Безотказен прием на психично болни от цялата страна в Държавна психиатрична болница "Св. Иван Рилски" - Нови Искър

Държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски" в Нови Искър приема безотказно психично болни пациенти от цялата страна независимо от здравноосигурителния им статус и без необходимост да са консултирани предварително със специалист от център за психично здраве.

За хоспитализацията е необходимо направление 119а и документ за самоличност. Болницата осигурява хоспитализация на пациенти денонощно.

4. Рентгенови снимки в дома на клиента. Тел. 0896759255 и 0888445261

5. Куриерски услуги и парични преводи от врата до врата

Ако желаете да изпратите от врата до врата картичка, документи или пари в брой до вашите близки, куриерите на Тип Tоп Kуриер АД ще свършат работата - за да е всичко тип-топ. Стойността на услугите и условията можете да проверите тук.

6. Денонощни онлайн видео медицинки консултации и логистика

Виртуалната клиника осигурява прегледи чрез видеоконферентна връзка и чат. След края на консултацията лекарят съставя анамнеза на базата на прегледа. Създайте своето електронно здравно досие.

7. Абонамент за вестници и списания

Доби прес ООД гарантира получаването на сутрешния Ви вестник у дома. Проверете условията за абонамент тук. Нашите социални работници ще ви донесат каталог на Доби прес за да изберете издания за Вас и близките Ви. Възползвайте се от 3% отстъпка, ако заявите желаните издания чрез нашите социални работници.

8. Лечение и профилактика на хроничната мускулноскелетна болка от неспецифично естество

Д-р Чавдар Нинов е създател на терапевтична система Миопунктура (мускулно-периостална пунктура) и е специалист в ранната диагностика, интензивното лечение, експертизата и профилактиката на заболяванията на опорно-двигателния апарат и хроничната мускулноскелетна болка. Проверете тук за повече информация или попитайте наш социален работник. Заявете чрез нас час за посещение и придружаване до клиниката и се възползвайте от 7% отстъпка.

9. Доставка на помощни средства за хората с увреждания

Сдружение “Здраве за всички” е неправителствена организация, която от 1996 г. обслужва безплатно хората с увреждания с технически помощни средства. В списъка на помощните средства влизат инвалидни колички, столове за баня и тоалет, антидекубитални дюшеци и възглавници, слухови апарати и батерии, ларингофони, портативни химически тоалетни, гръдни протези, очила, протезни рула и чорапи, патерици, бастуни, проходилки и др. Свържете се директно на тел. 02 943 38 38 или поискайте допълнителна информация от нашите социални работници.

10. Тук можете да разгледате различни варианти за адаптиране на жилището. За съжаление една от най-често срещаните неблагоприятни вериги от лоши събития е: проблеми с вестибуларния апарат, падане, счупване на крайник, залежаване в болница, залежаване вкъщи и т.н. Корекцията на праговете у дома е превантивно действие, което спестява счупени крайници.

11. ПОК "Доверие" е лидер на пазара за доброволно пенсионно осигуряване

Програмата "Активна грижа", която е достъпна за всички клиенти на дружеството, осигурява отстъпки и преференциални условия за множество услуги и търговски обекти. Клиентите на "Доверие" ползват 10% отстъпка от цената на пакетите на домашния патронаж Пиа Матер.

12. Примерно третиране на декубитални рани в домашни условия:

* Промивка на раната с разтвор от смрадлика (по-добре е, отколкото с риванол или друго почистващо средство - отива 1-н пакет смрадлика, който струва около 90 ст. - на опаковката пише подробно как се прави отварата)

* Ако раничките са по-дълбоки, например на петите, може да се накиснат краката в разтвора от смрадлика за 10-15 мин.

* Подсушава се около раните и по ръбчетата и кожата извън самата рана се намазва Судокрем - голямата кутийка струва около 6 и нещо лв.

* Смесват се Интрасайт гел (струва 11 и нещо лв.); Непролизин (крем, който може да се купи от БАН и струва около 9-12 лв. - малко трудно се намира адресът, Институт по Органична химия към БАН се намира близо до линията на трамвай Nо. 20, спирка "кв. Гео Милев", която е третата спирка след сп."Зала Универсиада" в посока Аерогара. Моля, търсете блок Nо. 9 от сградите на БАН, стая №3 сътр. Пл.Христов, или проф.П.Недков, тел: 96-06-174; 96-06-192 в интервала от 9 до 17 часа. В извънработно време можете да намерите препаратите и на портиерната. Сградата е 5-етажна, светло жълта, и е опасана с четири непрекъснати бели балкона на четири от етажите.) и стрити на прах 2-ве хапчета Трихомонацид - получава се като кашичка и може да се прибави малко от разтвора от смрадлика, за да стане по-хомогенно

* Покрива се с незалепващи марли Зетувит Е - много трудно се намират и струват евтино - по 60-70 ст едната -, например в една денонощна аптека близо до Пирогов - на ул. "Иречек" 7

* Компресът се фиксира с Омнификс лепенки

Тук можете да прочетете информация, която ще Ви бъде полезна:

Осигуряване на достъпна среда в жилището на възрастни и болни хора

Лекуват отворени язви само с превръзка

Чернодробно-панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия, онкохирургия на стомаха и дебелото черво

Основен пакет от дейности, заплащани от НЗОК (за които лекарите нямат право да изискват друго заплащане, освен потребителска такса)

Център за лечение на хронични рани към ДКЦ "Пирогов"

Стоян Ставру: Притежаваме ли телата си?

„Във водовъртежа на илюзиите” е забавен и поучителен разказ за шестте години, прекарани от българка, пенсионирана като Директор на училище, в грижа за възрастни хора в Англия и Америка. Книгата е за всеки, който иска да работи като асистент на възрастни хора. Цена 15 лв. Можете да поръчате на info@trainsoftbg.com