Видео

Какви са предимствата на услугите от Пиа Матер?

1. Вашите близки са обгрижени в техния дом, а не в институция

2. Услугата се ползва за конкретни дейности, без да се ангажира болногледач за целия ден, което намалява Вашите разходи

3. Асистентите са проверени, с тях са сключени договори и всички имат опит и необходимия подход

4. Асистентите са преминали професионално обучение за дейностите, които извършват - можем да гарантираме качество на услугата

5. Ние изплащаме 80% от таксите като хонорари на асистентите и ги осигуряваме върху реалните доходи - така мотивираме техния ангажимент към клиента. По този начин Вие намалявате и размера на сивия сектор у нас. Всички асистенти получават заплащане на точно определени дати два пъти в месеца.

6. Понякога се случва, че асистент, с когото работим от години и за когото имаме множество положителни референции, не може да се справи при конкретен възрастен човек. Това е особеност на социалната работа. В този случай е наша грижа да въведем друг асистент

7. Ние контролираме дейността на асистентите - това е особено важно за Вас ако сте извън страната

8. Много е важно, че за асистентите ни работата при нас е тяхната основна работа. Ако наемате човек, който работи в болница например, Вие трябва да се съобразявате с неговия график, а не той с вашите нужди

9. Можете да ползвате услугите за период от 4 седмици - ако Вие извършвате грижите за Вашите близки, но Ви се налага да пътувате

10. Можете да поръчате и заплатите услугите онлайн от всяка точка на света

11. Социален работник ще посети Вашите близки за да уточним всички дейности, които трябва да се извършваш и така да можем максимално да адаптираме услугата

12. При промяна в състоянието на Ваш близък ще бъдете незабавно уведомени за да може да се помисли за друг вариант за грижи.

13. Ако се нуждаете от допълнителни услуги за Вашите близки извън нашата компетенция, можем да Ви насочим към подходящите държавни институции или частни организации, които имат капацитет да решат Вашия проблем

14. Можете да допълните домашните посещения с доставка на храна от кухнята на патронажа.

15. Ако Ви се налага, можете да се свържете с нас и през почивните дни, за да обсъдите вариант за грижа за Ваш близък

16. Ползвайки нашите услуги Вие сте независим от асистента - ако му се налага да отсъства, Вие продължавате да получавате услугата чрез дежурен асистент

17. Ако сте предплатили услуга и по някаква причина не желаете да я ползвате, можете да я преустановите от същия ден, като ще Ви възстановим заплащането без допълнителни уговорки

18. Организацията на дейността на Пиа Матер се извършва от подготвени специалисти, които имат квалификация, познания и интереси в социалния сектор. Това е нашата сфера и ние не се занимаваме случайно със социални и здравни услуги. Д-р Нина Димитрова, управител на организацията е специалист по социални дейности. Д-р Марко Ганчев е доктор по медицина.

19. Статистика за някои елементи от дейността ни

Всички комбинации от грижи са съставени от екипа на домашния патронаж Пиа Матер и бяха наградени в конкурса „Награда Empower" за изключителни млади предприемачи 2010“ на Фондация „Empower United“ и се утвърдиха като модел на социални услуги в дома.

09 юни 2017. Интервю от Мария Пеева за сайта mamaninja.bg за дейността на домашния патронаж Пиа Матер.

На 9 април 2014 в предаването Часът на Милен Цветков Нина Димитрова и Марко Ганчев от Пиа Матер представиха гледна точка по въпроса Къде се къса веригата в социалните услуги. Това е смесването на ролите и опитите държавата и общините освен да осигуряват оценка на социалните потребности и адекватна система за финансиране (ваучерен модел), да се опитват да предоставят социални услуги - събираш данъците, създаваш си предприятия, наемаш асистенти - но къде е достъпа до услугите, къде е качеството? Такова не може да има. Водеща е частната инициатива на либерален и конкурентен пазар с над 1200 доставчици. Ако някой администратор иска да прави предприятия - да излезе в частния сектор. Можете да изгледате откъс от предаването с наше участие и в прозореца по-долу от 33 минута.

На 04.12.2012 Пиа Матер спечели наградата на списание Forbes в категорията Качество

на услугите за 2012 г. Наградата е за въвеждането на Teletask Info, система за предоставяне на социални услуги основани на доказателства, достъпни чрез платформата www.teletask.org.

В бр. 2/2013 на списание Човешки ресурси е публикувано интервю с управителя на Пиа Матер Нина Димитрова за дейността на домашния патронаж, новите услуги, които организацията предлага, както и за плановете през 2013 г.

На 15.01.2013 г. Нина Димитрова, управител на Пиа Матер, представи в сутрешния блок на ТВ Bulgaria on Air с Йоанна Николова проекта за Придобиване на квалификация и практически умения за полагане на грижи за възрастни хора септември 2012 - май 2013 по ОП "РЧР".

Награда на списание Forbes в категорията Качество на услугите за домашен патронаж Пиа Матер - грижи за възрастни хора

На 10.07.2012 стартира новата за България социална услуга Телеасистенция. Статия по този повод можете да прочетете във в-к Капитал Дейли от 11.07.2012 г.

Репортаж за дейността на домашния патронаж Пиа Матер в предаването Денят отблизо на Мира Добрева по Канал 1, излъчен на 31.05.2012 г.:

Репортаж за домашния патронаж Пиа Матер, излъчен по телевизия Bulgaria On Air, септември 2011:

За какво още трябва да работим?

1. Да, услугите се извършват срещу заплащане

2. Понякога са ни необходими до 5 дни за да организираме предоставянето им

3. Ние работим с хора, които предоставят услуги на хора, които се заплащат от други хора - човешкият фактор е неизбежен

4. Услугите се предоставят към момента в София и чрез наши партньори в градовете Пловдив, Варна и Ямбол, както и по-специално в Горна Оряховица, където сдружение "Надежда - 2002" разкри клон на домашен патронаж "Пиа Матер", се предоставят вариантите за ежедневни грижи.

Стартирането на услугата стана възможно, благодарение на спечелена награда в конкурс „Награда Empower" за изключителни млади предприемачи 2010“ на Фондация „Empower United“.

Тук можете да прочетете повече за конкурса и награждаването на проекта, както и публикации с наше участие. Кратко представяне на проекта можете да намерите тук.