ПРОФЕСИОНАЛНИ Обучения 

Пиа Матер е лицензиран доставчик на професионални обучения за болногледач и здравен асистент от 2013 г. Имаме над 900 обучени професионалисти, които са намерили реализация в България и чужбина.

Обученията се провеждат в базата на Пиа Матер - водещият доставчик на социални услуги в гр. София с повече от 6 000 часа предоставени услуги всеки месец. Нашият обучителен център е от малкото, които разполагат със собствена обучителна база, като не ползват чужди - например болници, за провеждане на практическото обучение. Всеки курсист се прикрепя индивидуално към наш обучител за да получи необходимите умения.

За информация позвънете в работно време на тел. 02 442 12 81, 0884 588 446 или изпратете имейл на classes@piamater.org

ОБУЧЕНИЯ

При нас можете да получите професионално или практическо обучение, като изберете един от два варианта:1. Професионално обучение за професията Болногледач (Krankenpfleger, Aide, Badante, Garde malade) - 250 часа

Обучението позволява да се усвоят 250 учебни часа, достатъчни за работа в Австрия, Германия и други европейски държави.

Продължителност: 5 седмици

Успешно завършилите курса след изпит получават Удостоверение за професионално обучение за професията Болногледач, общо 250 часа, както и Europass приложение на български език с посочени професионални компетенции.

Такса:  300 лева.


2. Професионално обучение за професията Здравен асистент - 280 часа

Обучението позволява да се усвоят 280 учебни часа, достатъчни за работа в Австрия, Германия и други европейски държави.

Продължителност: 6 седмици

Успешно завършилите курса след изпит получават Удостоверение за професионално обучение за професията Здравен асистент, общо 280 часа, както и Europass приложение на български език с посочени професионални компетенции.

Такса:  400 лева.Обучението завършва с издаване на официална диплома по образец на Министерство на образованието и науката - удостоверение или свидетелство за професионална квалификация. Дипломите са валидни за работа в Европейския съюз.