Обучения и сертифициране

Krankenpfleger, Aide, Caregiver, Badante, Garde malade - English, German, Russian

Обученията се провеждат в базата на домашен патронаж Пиа Матер - водещият доставчик на социални услуги в гр. София с повече от 6 000 часа предоставени услуги всеки месец. Нашият обучителен център е от малкото, които разполагат със собствена обучителна база, като не ползват чужди - например болници, за провеждане на практическото обучение. Всеки курсист се прикрепя индивидуално към наш обучител за да получи необходимите умения.

За информация позвънете в работно време на тел. 02 442 12 81, 0884 588 446 или изпратете имейл на classes@piamater.org

СЕРТИФИЦИРАНЕ

Ако можете да докажете с официални документи 6 месеца опит като болногледач, то можете директно да бъдете сертифицират за професията след кратко теоретично обучение и полагане на изпит.

ОБУЧЕНИЯ

При нас можете да получите професионално или практическо обучение, като изберете един от четирите варианта:

1. Едноседмично въвеждащо практическо обучение за професията Болногледач (Krankenpfleger, Aide, Badante, Garde malade) - 28 часа

Предстояща дата: очаквайте следваща дата м. Септември 2023

Ако Вие имате желание да работите в сферата на грижите за възрастни хора, но нямате практически опит, в рамките на 6 дни ще бъдете прикрепени към социален асистент на домашния патронаж, който извършва домашни посещения. Ще можете да усвоите основните техники за грижи, свързани с 

извършването на тоалет, къпане, преобличане, преместване, смяна на чаршафи, подготовка на храна и хранене на възрастен или болен човек, както и теоретична обучителна част.

Практическата час се извършва извън обичайното работно време (9:00 до 17:30), така че обучението е подходящо за работещи хора.

Успешно завършилите курса след изпит получават Удостоверение за професионално обучение за професията Болногледач за завършен модули "Общи грижи и обслужване  на болния" и "Социална работа и грижи за болния в домашна среда", общо 28 часа.

Продължителност: 6 дни

Таксата е 160 лева.

2. Дистанционно и практическо обучение за професията Болногледач (Krankenpfleger, Aide, Badante, Garde malade) - 250 часа

Предстояща дата: очаквайте следваща дата м. Септември 2023

Дистанционната част от обучението позволява да се усвоят 250 учебни часа, достатъчни за работа в Австрия и други европейски държави.

Продължителност: 3 седмици

Успешно завършилите курса след изпит получават Удостоверение за професионално обучение за професията Болногледач, общо 250 часа, както и Europass приложение на български език с посочени професионални компетенции.

Europass приложение

Таксата е с 80 лева отстъпка само до края на месеца  260 лева -  80 лева = 180 лева.

Таксата за курса ако се издава и Europass приложение е 260 лева.

3. Кратко обучение и сертифициране за наличие на практически умения за полагане на грижи за възрастни хора и деца

Ако Вие имате практически опит, сертификатът от Пиа Матер за наличие на практически умения за полагане на грижи за възрастни хора в домашна обстановка ще Ви помага да се включвате в такъв тип ангажименти, каквито желаете да поемате. Вашият сертификат ще бъде достъпен онлайн на два езика, като Вие имате възможност по всяко време да актуализирате данните, които сте предоставили.

Сертификацията се извършва след кратко обучение на практически умения за полагане на грижи за възрастни и болни хора и проверката на практическите умения - отнема 2 часа и изисква 1 ден предварителна заявка.

Можете да изпратите код за достъп до потенциален работодател у нас и в чужбина, с който той ще може да разгледа актуалните данни за Вас и да се увери в истинността на извършената сертификация.

Таксата е 80 лева.

Реистрирайте се тук онлайн, ако желаете да бъдете сертифицирани от Пиа Матер.

Други курсове в Центъра за професионално обучение в гр. София

Провеждат се вечерни и съботно-неделни курсове по професии от здравния и социалния сектор (социален асистент, здравен асистент, болногледач, парамедик, приемен родител и др.)

Обучението завършва с издаване на официална диплома по образец на Министерство на образованието и науката - удостоверение или свидетелство за професионална квалификация. Дипломите са валидни за работа в Европейския съюз.

Проверете тук за провежданите професионални обучения и график на курсовете

Тук можете да извършите самооценка на вашите умения чрез специално разработен въпросник.

Проведени обучения: