ЗА НАС

Pia Mater (лат.) означава нежна майка.

Добрите родители имат за цел да научат детето да бъде самостоятелно и са готови да го оставят да следва собствения си път в даден момент. По същия начин нашата цел е да насърчим автономността на хората, които са изправени пред социални или здравословни затруднения и имат временна или продължителна нужда от подкрепа и грижи.

Мисията ни е да прилагаме социални и здравни услуги, които насърчават индивидуалното развитие, без да поставят ограничения или условия.

Пиа Матер е създадена 2010 г. и вече над 10 години се грижим за най-уязвимата група на възрастните хора в комфорта на техния дом в рамките на гр. София, България. Домашният патронаж стартира дейността си благодарение на спечелената награда в конкурса „Награда Empower 2010“ на Фондация „Empower United“ и Американската агенция за международно развитие. 

На втората година от нашата дейност въведохме подхода, основан на доказателства в предоставянето на социални услуги - Teletask.org и в резултат на това през 2012 г. Pia Mater беше отличена с наградата на списание Forbes  в категория Качество на услугите. 

От 2013 г. Пиа Матер е лицензиран доставчик на професионални обучения за професии в здравния и социалния сектор.

Център за професионално обучение

Ние сме активен участник в работни групи, определящи социалната политика в България, а също така често ни определят като модел на социално предприятие, като споделяме опит със заинтересованите страни в социалния сектор.

До 2014 г. Pia Mater осигурява повече от 5 000 часа грижи всеки месец и наема повече от 50 болногледачи.


Прочетете повече информация за Пиа Матер, както и публикации с наше участие и кратко представяне на проекта, с който стартирахме дейността си.