Грижи за възрастни хора

Търся жена за гледане на болен човек. Всеки ден близките на възрастни или болни хора ни търсят с този въпрос. Оказва се, че не е достатъчно да Ви намерим жена. Трябва също така да я обучим, социалният ни работник да наблюдава нейната работа, да предотвратява малки недоразумения, които понякога възникват в ежедневието. Базисният вариант е едно посещение от 80 минути в работни дни от понеделник до петък, като таксата е 340 лева за 4 седмици. Ако искате да идва и събота и неделя по някой от вариантите за ежедневни грижи, ще направим график, така че да идва друг подготвен асистент от домашния ни патронаж - никой не може да работи 7 дни в седмицата. Чрез електронната ни система ще знаем точно в колко часа е отишла на работа. Понякога трябва да я заменим с друг подготвен асистент - ако започне да се грижи за внуче или премине на друга работа. И то същия ден, така че болният човек да не остане без грижи. А когато грижата е за господин - ако е по-едър или притеснителен, дейността често трябва да се поеме от мъж асистент. При това таксата за услугата е дори по-ниска от повечето обяви.

Затова нашият отговор е, че Пиа Матер предоставя грижите за Вашите близки като професионална услуга. Какви са предимствата на услугите ни?

Представените комбинации от грижи за възрастни хора са съставени от екипа на

Пиа Матер и се утвърдиха като модел на социални услуги в дома. Убедете се, че таксите са ясни и не варират според болния или възможностите на близките му.

Ежедневни посещения

Стандартни варианти за ежедневни грижи за възрастни хора, както през работните, така и през почивните дни. Услугата включва различни варианти за еднократно или двукратно посещение за тоалет, преобличане, хранене и др. от 340 лева за 4 седмици

Научете повече

Телеасистенция

Интелигентна система за независим живот с превантивна насоченост за запазване на самостоятелността на активни възрастни хора

Научете повече

Услуги за възрастни хора с деменция

Телефонно подсещане за определени дейности с услугата Активна телеасистенция

Научете повече

Доставка на храна

Топъл обяд за 140 лева за 4 седмици с доставка от понеделник до петък или всеки ден

Научете повече

Заявка за услуги

Можете да отправите запитване или да заявите услугите ни 

Научете повече

На 16.01.2014 списание "Човешки ресурси" проведе десета церемония по връчване на Национален златен приз „Човешки ресурси 2013 г.”, като в категорията Неправителствена организация бе отличена фондация Пиа Матер.

На 04.12.2012 Пиа Матер спечели наградата на списание Forbes в категорията Качество на услугите за 2012 г. Наградата е за въвеждането на Teletask Info, система за предоставяне на социални услуги основани на доказателства, достъпни чрез платформата www.teletask.org.

Организация на дейността

Домашният патронаж стартира дейността си благодарение на спечелената награда в конкурса „Награда Empower 2010“ на Фондация „Empower United“ и Американската агенция за международно развитие. 

След отправено запитване по телефона или през електронната форма социален работник посещава дома и изготвя първоначален индивидуален план за грижи. Пакетът от услуги се определя според желанието и нуждите на клиента във времето. Планът за грижи се адаптира според текущото състояние, настъпилите промени и нуждите.

Заплащането на услугите може да бъде извършено по един от описаните начини.

На 08.04.2013 Пиа Матер стартира нова услуга за възрастни хора, които имат затруднения с паметта: Активна телеасистенция

На 20.03.2013 към домашния патронаж на Пиа Матер отвори врати

Център за професионално обучение

На 10.07.2012 Пиа Матер стартира новата за България социална услуга Телеасистенция. Тя може да се заяви от платформата за заявки на дейности, извършвани в дома Teletask.org. Можете да заявите и услугата Teletask Info, чрез която се проследява изпълнението на социални дейности в дома на получателя.

Прочетете повече информация за Пиа Матер, както и публикации с наше участие. Кратко представяне на проекта, с който стартирахме дейността си.

 

Dubiam salutem qui dat afflictis, negat