Работа

6 МЕСЕЧЕН ПЛАТЕН СТАЖ В ДОМАШЕН ПАТРОНАЖ В ГР. СОФИЯ, ЗАВЪРШВАЩ С УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИЯТА БОЛНОГЛЕДАЧ

Ако търсите стабилни доходи помислете за преквалификация и работа в развиващия се сектор за грижи за възрастни хора. Какво предлагаме?

Кратки ежедневни посещения по домовете на възрастни хора с помощ по тоалета и домакинството. Прикрепване към опитен колега за въвеждане в дейността, след което при пълна заетост доходи 1200 - 1500 лева на месец и осигуровки. Стажът завършва с отработени 6 месеца с кратък тест и издаване на документ за професионална квалификация, валиден в Европейския съюз. Можете да продължите на постоянна работа в домашен патронаж Пиа Матер, гр. София или насочване към работа в Австрия и Германия.

Моля позвънете на 0884 588 446 от 9 до 17 часа от понеделник до петък.


ДВУМЕСЕЧЕН ПЛАТЕН СТАЖ ЗА СТУДЕНТИ В ДОМАШНИЯ ПАТРОНАЖ НА ПИА МАТЕР

Схемата „Ученически и студентски практики” (BG051PO001-3.3.07) стартира на 18 януари 2012 г. Финансирана е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Ако сте студент можете да се регистрирате и да изберете да проведете стаж от 240 учебни часа и да получите стипендия от 480 след неговото приключване. Регистрацията и кандидатстването е само чрез страницата "Студентски практики" след 01.03.2013 г.

ВИЕ ТЪРСИТЕ РАБОТА КАТО АСИСТЕНТ НА ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК В НЕГОВОТО ЖИЛИЩЕ?

Ако търсите заетост свързана с полагането на грижи за възрастни или болни хора и сте съгласни да живеете в дома им, свържете се с нас за да обсъдим Вашето включване. В дейността се включват асистенти, които имат подходяща квалификация и/или опит в полагането на ежедневни грижи.

Първо ще проверим Вашата квалификация и практически умения след което ще Ви издадем Сертификат за наличие на практически опит за полагане на грижи.

След това ще Ви представим на клиенти, които се нуждаят от този тип грижа за своите близки.

Пиа Матер ще Ви осигурява на пълната стойност на Вашите доходи.

ВИЕ СТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ, НО ТЪРСИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ?

Проектът предвижда участието на активни хора на зряла възраст при предоставяне на част от услугите. Хората на зряла възраст най-добре познават нуждите и мирогледа на възрастните хора, които се нуждаят от грижи.

Моля свържете се с нас, ако сте активни и трудоспособни и търсите допълнителни доходи от почасова заетост или бихте искали да се включите в доброволчески дейности, свързани с поддържане на активни социални мрежи и контакти. Ще подберем за вас дейности, които съответстват на възможностите Ви, времевата ангажираност и района, където живеете.

Ще бъдете включени в нашите обучителни програми, за да можете да предоставяте умело и уверено грижи за нуждаещите се.

Потърсете ни в работни дни на телефони 02 442 12 81, 0884 588 446, за да обсъдим дейностите, които имате възможност да извършвате.

ЗАПИШЕТЕ СЕ НА КУРС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ

Можете да повишите шансовете си за добра работа ако повишите вашата квалификация като получите някоя от професиите в здравния и социалния сектор (болногледач, здравен асистент, социален работник, парамедик, приемен родител и др.) в ЦПО към Пиа Матер.

Можете да получите и сертификат за практически умения за полагане на грижи за възрастни или деца.

Оценете Вашите компетенции за работа като асистент на възрастни хора чрез онлайн въпросник, разработен по проект EQUIP II (2010-1-FI1-LEO05-03052) от екипа на ЕТ „Персонал консулт- Г. Попов”.

Проектът е реализиран по програма "Учене през целия живот", секторна програма

"Леонардо да Винчи" на Европейския съюз: www.equip2.net

Всички асистенти, които извършват дейности за домашния патронаж Пиа Матер се осигуряват на реалните доходи в съответствие с осигурителното и данъчното законодателство. Не е възможно да се заплащат средства неофициално.

Най-често задавани въпроси:

? Имам дългове и ако получа официални доходи, 1/3 от тях ще бъдат удържани от съдебен изпълнител. Възможно ли е да получа хонорара си "на ръка"?

Отговор: Не. Ние не правим така.

? Регистриран съм в бюрото по труда и получавам обезщетение по безработица, което искам да продължа да получавам и като работя като социален асистент. Възможно ли е да получа хонорара си "на ръка"?

Отговор: Не. Ние не правим така.

? Аз съм пенсионер и не ми трябват осигуровки. Възможно ли е да получа хонорара си "на ръка"?

Отговор: Не. Ние не правим така.

? От 20 години не се осигурявам и едва ли ще мога да се пенсионирам, така че не искам да ми се удържат пари за осигуровки. Възможно ли е да получа хонорара си "на ръка"?

Отговор: Не. Ние не правим така.

Домашен патронаж Пиа Матер предоставя безплатни съвети на своите служители относно осигурителните въпроси, като по този начин следва политика за превенция на обедняването.