Унищожена велоалея в София при ТВ кулата

От есента на 2010 г. до 20.04.2011 продължи подмяната на кабели на ЧЕЗ в района на ТВ кулата в кв. Изток.

Като резултат беше унищожена велоалеята, впрочем както и множество тротоари през последните години в квартала.

По този линк можете да разгледата фоторепортаж за състоянието на алеята в края на "възстановяването" й - в размер само на 1/3 от първоначалната ширина.

Какво целим? Въстановяване на велоалеята във реалните й краници, възстановяване на унищожените тротоари в квартала и прекратяване на произвола на монополите-утилити и липсата на контрол от Столичен инспекторат.

Към 27.04.2011 са предприети следните действия:

1. Публикуване е информация за вандалщината на страницата "Да спасим зелените площи в квартал "Изгрев"!" заедно с фоторепортаж.

2. Изпратено е писмо до г-н Любомир Христов, заместник-кмет на София с ресор Транспорт с информация за случая и съдействие за причвличане на Столичен инспекторат.

Парадоксалното е, че се гласи пускане на 8 км. велоалей през м. май http://society.actualno.com/news_343305.html , а това което съществува се унищожава безнаказано от псевдочуждестранни инвестотори.

3. Заведена е жалба в ЧЕЗ за унищожаване на велоалея и искане за нейното възстановяване с входящ № 1200323035/25.04.2011 г.

4. Получен отговор на жалбата с интересен резултат. Спроред отговора, инвеститорите в 3-те кули до КАТ (Twin towers) - „Литекс Комерс” АД и „Софарма” АД са разрушителите на велоалеята:

Уважаеми господин Ганчев,

....във връзка с постъпил сигнал на електронната ни поща, регистриран с входящ № 1200323035/25.04.2011 г., относно забелязани нередности, бихме искали да Ви уведомим за следното:

По повод изложените от Вас обстоятелства е извършена проверка от служители на електроразпределителното дружество. Установено е, че на посочения от Вас адрес гр. София, бул. „Драган Цанков”, изкопните дейности не са извършени от страна на „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

Претенции за възстановяване на инфраструктурата, бихте могли да предявите към фирма „Литекс Комерс” АД и „Софарма” АД......

5. В тази връзка предстои да подадем сигнал до тези фирми за възстановяване на велоалеята.

Какво още можем да направим? Очакваме Вашите коментари.