Дейности‎ > ‎

Телеасистенция

От 7 до 9 юни 2013 на  Националното изложение за здравни и социални услуги Мисия Здраве пред НДК в София, представихме услугите на Пиа Матер и по-специално услугата ТелеасистенцияЕто информация от изложението.

На 08.04.2013 Пиа Матер стартира нова услуга за възрастни хора, които имат затруднения с паметта: Активна телеасистенцияЗадайте график, по който желаете да се извършват автоматични обаждания по телефона към ваш близък със стандартен запис, напомнящ определена дейност - взимане на лекарства, хранене или запис по ваш избор - с вашия глас. Услугата може да се ползва самостоятелно или да се комбинира с всеки от вариантите за ежедневна грижа, както и с услугата Телеасистенция. Услугата е достъпна в цялата страна!

На 10.07.2012 г., в Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията, домашен патронаж Пиа Матер стартира за първи път в България социалната услуга Телеасистенция.

Телеасистенция е интелигентна система за независим живот, базирана на информационни технологии, която дава възможност на възрастни хора и хора със специални потребности да се свържат по спешност със социален работник за предприемане на предварително определени мерки (информиране на близки и други включени в грижата лица, известяване на център за спешна медицинска помощ и др.). Услугата може да се ползва чрез апарат за грижа в дома.

Различни модели за апарати за грижа в дома

Такса за вариантите на услугата Телеасистенция и етапи на въвеждане:

 

Етапи на въвеждане
Дата на въвеждане
София
Цялата страна
Такса за 4 седмици

1.

Телеасистенция 8/20

юли 2012

90 лева

С посещение от лекар:
160 лева

2.

Телеасистенция  24/7160 лева

С посещение от лекар:
230 лева
3.
Телеасистенция 24/7
със  спешни социални посещения260 лева

С посещение от лекар:
310 лева

Стойността на апарат за грижи в дома зависи от избора и функционалностите е между 580 и 790 лева. При заплащане на годишна такса за телеасистенция, апарат се предоставя без допълнителна такса.

Телеасистенция може да се заяви чрез платформата Teletask.org. Тя стартира на 10.07.2012 и е отговор на необходимостта от предоставяне на социални услуги, основани на доказателства и въвеждане на качествени, ефективни и достъпни дългосрочни грижи в общността.

Teletask.org въвежда нови за България услуги, които качествено променят модела за извършване на социални дейности за възрастни хора и хора със специфични потребности в общността. Онлайн платформата е разработена за нуждите на домашния патронаж на Пиа Матер, но има своето по-широко приложение и включва следните модули:

Teletask Info е модул за онлайн проследяване на работното време на лица, наети за почасови дейности.

TeletASK е модул за заявки на дейности, предоставяни в дома (грижи за деца и възрастни хора, грижи за дома, доставка на стоки до дома, консултации, получавани в дома и др.).

Teletask Admin е модул за управление на дейностите и асистентите, подходящ за организации, които ползват наети лица за почасови дейности или изпълнение на конкретни задачи на терен, в дома на клиента.

На 10.07.2012 социалната услуга Телеасистенция, както и платформата Teletask.org, бяха представени пред журналисти и организации настоящи и бъдещи партньори от социалния сектор (фондация Интегрирано образование, Каритас България, БЧК, фондация Фабрика за идеи, Агенция за социално подпомагане и др.)


На 04.12.2012 г. Пиа Матер спечели наградата на списание Forbes в категорията Качество на услугите за 2012 г. Наградата е въвеждането на Teletask Info, система за предоставяне на социални услуги, основани на доказателства, достъпни чрез платформата www.teletask.org.

Статия по този повод можете да прочетете във в-к Капитал Дейли от 11.07.2012 г. от Татяна Пунчева-Василева

Представяне на патформата в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air с Йоана Николова на 16.07.2012 г.

Представяне на Домашния патронаж Пиа Матер и патформата Teletask.org във в. Капитал на 18.08.2012 г.


YouTube Video
Представене на социалната услуга Телеасистенция и платформата Teletask.org

Ċ
Marko Ganchev,
10.07.2012 г., 9:23 ч.